Dnes sa vrátila domov mládežnícka reprezentácia Slovenského zväzu kickboxu z tohtoročného vrcholného podujatia, kterými boli WAKO Majstrovstvá Európy kadetov a juniorov v kickboxe v maďarskom Gyori.

V AUDI Arene, mieste konania turnaja, sa počas 6 zápasových dní v konkurencii 1991 štartujúcich z 39 krajín, predstavila aj 25 členná pretekárska výprava, ktorá domov doniesla 12 medailí, 1 zlatú, 1 striebornú a 10 bronzových.

Z reprezentantov košického Guard klubu sa v reprezentačnom drese predstavili dvaja reprezentanti, Réka Harajdová a Adrián Čulík:

Som hrdý na svojich juniorov na ME.

Reka Harajdová - v K1 junioriek do 52 kg vyhrala suverenne nad domacou pretekarkou Szekely. V semifinale ju čakala najväčšia favoritka Moldavčanka Tataruová, aktuálna Majsterka sveta a svetova rankingová jednička, nad ktorou Reka vyhrala v maji na svetovom pohari v Budapesti, takze bojove napatie tu viselo vo vzduchu. Reka svojím agresivnym sposobom boja vyhravala 2 a pol kola, v poslednej minute este vsetky sily vrhla do dalsieho utoku, zabudnuc trocha na obranu, co skusena superka vyuzila strhla skore 1:2 na svoju stranu. Velka skoda pre Reku a obrovska radost (so slzami v ociach pre Tataruovu...). Tataruova potom finale s Bieloruskou bez problemov suverenne vyhrala, az nam bolo velmi luto, ze zapas s nasou Rekou nebol prave finalovy ( kvalitou, nasadenim a napatim si to zasluzil) . Nuz skoda, Reka sa pripravila poctivo, tvrdo, k jej snahe chybalo trocha sportoveho stastia pri zrebe, alebo v samotnom semifinalovom zapase.

Adrian Culik v K1 juniorov di 75 kg patril k aspirantom na medailu v tejto silnej a nabitej vahe. V eliminacii mu los prisudil neznameho Estonca Oitsara. Ten od samotneho zaciatku zapasu nastupil mimoriadne agresivne na Ada, nie technicky, trochu spinavym vrestlingovym stylom ( ja ako rozhodca by som urcite napominal i trestal..), vyuzivajucim najma velku silu Estonca ( ...uz priam muzsku, nie juniorsku..). Adovi tento styl nesedel, Estonec trestany nebol, zbieral bod po bode, vvdruhom a tretom kole nas reprezentant pocuvol pokyny z rohu a zacal davat roundkicky, ktore Estonca bombovali i cez kryty a posuvali po ringu, co sa prejavilo aj na bodoch a vyrovnani skore, potom sa spojenie medzo Adovou hlavou a kaucovskym rohom na chvilu opat prerusilo a Oitsar ziskal velmi tesny naskok, ktory udrzal. Velka skoda opat, pretoze Estonec v semifinale porazil aj favorizovaneho Bulhara a vo finale aj absolutne v pohode Chorvata a stal Majstrom Europy (kde sa vzal, tu sa vzal... a vyhral..). Opat velka smola pre Ada, ktory celu sezonu mal vyborne vysledky, pripravu prerusil najprv zlomeny palec na ruke na svetovom pohari v maji v Budapesti a v juli vytknuty clenok...napriek tomu si dovolim tvrdit, ze Adrian je jeden z nasich najlepsich juniorov v K1 (kondicne, technicky, takticky...) opat chybalo sportove stastie, kedze natrafil na momentalne najlepsie disponovaneho supera a vitaza ME.

Pokracujeme dalej, 20.septembra Reku i Adriana cakaju zapasy na gale Boj o Tatry v Poprade a hned potom, 25.-27.9.2019 nabitý turnaj K1 WAKO World Grand Prix v Prahe.

GIVE A REPLY