Cmárová, Filipová a Harajdová to v Prahe rozbalili naplno!

 

V dňoch 26.-28.septembra 2019 sa v pražskej športovej hale Sokol na Vinohradoch uskutočnil medzinárodný turnaj WAKO K1 World Grand Prix, kde si to v najtvrdšej ringovej disciplíne K1 rozdali juniori a seniori zo 16 krajín. Na turnaji, ktorý je považovaný za najťažší amatérsky turnaj v Európe a je aj finančne dotovaný, sa zúčastnila aj minivýprava košických klubov Guard Košice (Lucia Cmárová – ženy do 60 kg a Réka Harajdová – juniorky do 52 kg) a LVC Košice (Alexandra Filipová – ženy do 70 kg), výprave chýbal pre zranenie členka junior Adrián Čulík. Dievčatá to mali o to ťažšie, že len týždeň predtým bojovali v Poprade na profesionálnej gale Boj o Tatry a mali teda iba pár dní na regeneráciu a doliečenie drobných zranení.

Fantastické výsledky iba potvrdzujú, že im pražský turnaj svedčí. Všetky tri dokázali svoje kategórie vyhrať, získať tak opasky šampióniek WGP a seniorky aj finančnú odmenu za výhru na turnaji.

Kým pre Réku Harajdovú to bol premiérový pás v K1, Alexandra Filipová obhájila minuloročné prvenstvo a získala svoj druhý pás na tomto turnaji. Lucia Cmárová po výhre na finálovom galavečeri prenášanom aj naživo na športovom kanáli Sport 5 ako i v livestreame na youtube, získala už piaty titul v poradí za sebou, čo je zrejme na dlhé roky nedosiahnuteľný rekord tohto náročného podujatia (jej sestra Veronika vlastní 3 opasky po výhrach za sebou...). Tieto fantastické výsledky vytiahli minivýpravu zo Slovenska (tvorilo ju 8 pretekárov) na 3.miesto v poradí krajín ziskom 4 zlatých (zlatú pridal junior Sebastián Fapšo z Trenčína), 0 strieborných a 1 bronzovej (Viktória Dočekalová z L.Mikuláša). Pred nami skončila domáca Česka republika (7 – 7 – 14 - reprezentovalo ju 61 borcov) a Ukrajina (5 – 4 – 1 - 26 športovcov), za nami Rusko (3 – 2 – 3 - 21 reprezentantov), Bielorusko (2 – 6 – 9 – 38 borcov), Poľsko (2 – 2 – 7 – 31 kickboxerov).

Už o necelé tri týždne sa Lucia Cmárová i Alexandra Filipová predstavia na tohtoročnom vrchole v reprezentačnom drese, na WAKO Majstrovstvách sveta v Sarajeve (BiH) v disciplíne K1.

Peter Onuščák

President

Slovak Kickboxing Union

GIVE A REPLY