Februárové kolo v kategórii staršie nádeje absolvovali športuchtivé deti v Rožňave. Dejiskom piateho kola sa stala telocvičňa Strednej odbornej školy technickej. Pohostinnosť miestnych basketbalových nadšencov využili v nedeľu 9.2.2020 zástupcovia týchto družstiev:

  1. ZŠ Lechkého (dievčatá) Young Angels Academy Košice
  2. ZŠ Pionierov Rožňava (dievčatá) ŽBK Rožňava
  3. ZŠ Zlatá Rožňava (mix) Loptoši Rožňava
  4. ZŠ Jenisejská (dievčatá) Tydam UPJŠ Košice
  5. Lučenec (dievčatá) AKAPO Lučenec
  6. ZŠ Bruselská (chlapci) KAC Jednota Košice
  7. ZŠ Čaňa (mix) BA Čaňa

„Keď ma pred začiatkom tohto ročníka oslovila “Mery” Buzinkayová s otázkou, či by sme vedeli zorganizovať turnaj Minibasketbalovej ligy aj v Rožňave, nesmierne ma to potešilo. Prešlo pár mesiacov a slová sa premenili na skutočnosť. Táto príjemná zmena prišla vhod. V podstate za šesť rokov fungovania ligy sme už  navštívili mimo domovského stánku Čaňu, Levoču, Lučenec, Poprad.

Momentálne aj vďaka zanieteniu Mery sa môžeme pochváliť aj Rožňavou. Je obdivuhodné s akou energiou a entuziazmom sa venuje deťom a basketbalu. Treba povedať, že Mery je žijúcou legendou trénovania basketbalu mládeže. Vo svojom veku môže byť príkladom nám všetkým, služobne mladším kolegom. Za dlhoročnú prácu v oblasti športu ju v roku 2017 ocenil aj primátor Rožňavy.

Aj toto kolo nás presvedčilo, že stále sa nájdu ľudia, ochotní niečo pripraviť nad rámec svojich obvyklých povinností. To, že sme mohli navštíviť s projektom Minibasketbalovej ligy Rožňavu a využiť pohostinnosť miestnych zanietencov si nesmierne vážime. Som presvedčený, že aj v budúcnosti rozšírime rady miest, v ktorých sa basketbal detí môže aj touto formou odprezentovať a spopularizovať.

Možnosť navštíviť Rožňavu využili zástupcovia 7 družstiev zo 4 miest a z 7 klubov. Celkovo sme do basketbalového diania v meste zapojili 67 detí,  ktoré odohrali celkovo 11 stretnutí.

Osobitne by som chcel poďakovať basketbalistkám z Rožňavy Chiare Albertovej, Hanke Kovácsovej, Lili Steinhübelovej, Bianke Suchej, Kike Viglaskej za pomoc pri rozhodovaní na tomto turnaji. Cenu “You are the future” od Basketlandu získali Milan Gejdoš zo ZŠ Zlatá v Rožňave a Matúš Vojtaník z družstva ZŠ Bruselská v Košiciach. Gratulujeme im a tešíme sa na ich účasť na Basketland campe 2020”, vyjadril sa hlavný organizátor Radko Dvorščák.

Najbližší program MBL Košice (staršie nádeje 2008 a ml.):

  • 22. 3. 2020 (nedeľa) – VI. kolo – ZŠ M. Lechkého Košice

Najbližší program MBL Košice (mladšie nádeje 2010 a ml.):

  • 23. 2. 2020 (nedeľa) – IV. kolo – ZŠ M. Lechkého Košice
  • 29. 3. 2020 (nedeľa) – V. kolo – ZŠ M. Lechkého Košice

Fotografie zo zápasov v spolupráci s Radkom Dvorščákom nájdete TU

Rozpis zápasov a výsledky V. kola nájdete TU

Informácie z predchádzajúcich kôl nájdete TU

Publikované: 9.2.2020 Autor: Radko Dvorščák

GIVE A REPLY