Autor: Radko Dvorščák

Svoj v poradí druhý ročník myšlienky basketbalového KEmpu sa podarilo zorganizovať v Košiciach Petre Sukubovej v spolupráci s klubom Young Angels Academy. Ten aj v tomto, pre neho úspešnom športovom období, keď na finálových turnajoch majstrovstiev Slovenskej republiky zo šiestich turnajov získal neuveriteľných šesť zlatých medailí a siedmu pridalo jeho juniorské družstvo štartujúce v druhej najvyššej seniorskej súťaži, myslí na svoju budúcnosť. Svojou neutíchajúcou aktivitou neustále rozširuje a dopĺňa svoju členskú základňu. Jednou z akcií, ktorá propaguje šport a basketbal v meste je aj basketbalový KEmp. Ten po vydarenom prvom ročníku našiel svojich priaznivcov, ktorí sa po akcii dopytovali. Sme radi, že aj napriek obmedzeniam sme dokázali nájsť termín a priestor aspoň na jeden turnus. Pomocnú ruku nám podala základná škola na Drábovej ulici v Košiciach pod vedením jej riaditeľky Annamárie Kmiťovej.

V termíne 20. - 24. 7. 2020 sa nám podarilo zaujať a zmysluplne vyplniť prázdninové obdobie 60 dievčatám narodeným v roku 2008 a neskôr. Treba podotknúť, že sme museli rýchlo uzavrieť prihlasovanie z kapacitných dôvodov, pretože na základe záujmu zo strany dievčat by sme hravo dokázali naplniť dva až tri turnusy. Je pozitívne a motivujúce vidieť, že deti športovať chcú, čo vytvára základ toho, aby dievčenský basketbal mal aj svetlú a úspešnú budúcnosť. Pomôcť mu treba hlavne dostupnou a modernou infraštruktúrou, ktorá by celé športové prostredie skultúrnila a spravila príjemnejším.

Milou skutočnosťou je, že záujem pomôcť prejavili všetci oslovení členovia basketbalovej komunity a tak sme nemali núdzu o trénerov, asistentov a animátorov. Na Kemp-e sa aktívne zúčastnili tréneri Barbora Bálintová, Zuzana Bednáriková,  Tomáš Drankaľuk, Radko Dvorščák, Petra Dvorščáková, Ivana Jalčová, Peter Jankovič, Beáta Janoščíková, Hanka Jendrichovská, Anka Jurčenková, Mikuláš Klasovský, Dejan Koronsovac, Sandra Pahulyová, Petra Sukubová, Veronika Šonková a Zuzana Žirková,. Aktívne nám vypomáhali aj basketbalistky Alexandra Drimáková, Daniela Hudecová, Alexandra Janoščíková, Laura Laubertová, Viktória Macáková, Andrea Rosa, Sára Snaková, Katarína Šedivá a Ema Výravcová. Praktických ukážok prvej pomoci a KPR (Kardiopulmonálna resuscitácia) s možnosťou vyskúšania na figurínach sa ujal medik Adam Nedoroščík. Deťom sa ušla aj dávka cvičenia s Mariettou Žigalovou (bývalá profesionálna slovenská fitneska, účastníčka Fitnes Olympia, majsterka SR, absolútna majsterka sveta a Európy vo fitnes). Nezastupiteľnú úlohu v mimotréningových aktivitách zvládli animátorky Jana Ivaničová, Viktória Tóthová, Renáta Zambová a Zuzana Zambová. Pozvanie na besedu prijali Anka Jurčenková so Žofiou Hruščákovou, ktoré deťom zodpovedali  na ich otázky a samozrejmosťou bolo fotografovanie i autogramiáda.

Fotogaléria na stránke: www.youngangels.sk

Autor fotogalérie: Radko Dvorščák

GIVE A REPLY