Siedmy ročník Skákania pod vežou ponúkol priaznivcom skoku do výšky v centre Košíc užšiu štartovú listinu, no z pohľadu kvality výkonov išlo o doposiaľ najvydarenejšiu edíciu tohto podujatia.

V hlavnej súťaži dospelých sa vzhľadom na pandemické pravidlá objavilo iba päť mužov. Tí sa však tentoraz doslova prekonávali. Všetko to odštartoval junior Šimon Kovalčin, ktorý vylepšil svoj vlaňajší výkon 188 na 196 centimetrov a vytvoril si tak nový osobný rekord. Hranicu dvoch metrov pokoril Tomáš Zeman, no to najlepšie predviedla dvojica Lukáš Beer – Péter Bakosi.

Košičan Beer najprv prekonal rekord mítingu, keď sa preniesol cez latku vo výške 217 centimetrov. Už o pár minút neskôr to však zopakoval aj Maďar Bakosi a ten vzápätí skočil aj 221 centimetrov. Nad jeho sily bola až latka položená vo výške 226 centimetrov.

„Som nesmierne unavený, ale spokojný,“ pochvaľoval si skokan do výšky z maďarskej Nyiregyházy. „Tieto preteky sú veľmi špeciálne a oceňujem krásnu kulisu i atmosféru podujatia. Teší ma, že som vyhral, bol som totiž naozaj celkom vyšťavený. Pretekal som totiž aj v utorok. V závere mi už došli sily, inak to mohlo byť aj vyrovnanie môjho osobného rekordu. Páči sa mi tu však a veľmi rád sa sem vrátim aj o rok.“

Viac info z dielne Peťa "Jäzva" Jesenského z @Rádio Košice:

Zdroj: www.kosiceonline.sk

GIVE A REPLY