Karin Devaldová a Stanka Hakulinová   11. na majstrovstvách sveta družstiev junioriek v Ománskom  Muskate - členky AK Slávia Tu Košice

Dňa 4.3. 2022 sa ráno o 8:00 postavili na štart juniorskej kategórii  Karin  a Stanka na trať dlhú 10km: Preteky sa konali na 2km okruhu.   Trať s prevýšením 25 metrov na 1 km, v kombinácii s teplým počasím, bolo všetkým jasné, že to nebude o super časoch, ale o umiesteniach a skúsenostiach .    Kedže dievčatá kvôli covid 19  nemohli  absolvovať 16 dňové aklimatizačné sústredenie, výkony neboli také aké  sme očakávali . Stanka absolvovala  11 dni aklimatizácie a Karin  4 dni aklimatizácie, čo  bohužiaľ nebolo dostatočné.   Aj víťazi jednotlivých  kategórii zaostali za svojimi osobnými rekordmi 4,5  až 5 minút., také to bolo náročné.

„Dievčatá  začali v teple a na kopcovitej trati opatrene s tým, že v posledných kilometroch sa pokúsia zrýchľovať. Karin po ôsmom kilometri dostala tretiu červenú, musela ísť na minútu do ´pit lane´a povinne pauzovať, aby nebola kvôli technike diskvalifikovaná.

  V poslednom kole sa snažila ešte predbehnúť súperku z Rumunska a  USA vyšlo to. Bojovala až do konca,“  stačilo to na 31. miesto a výkon  56:34.  Stanka bojovala až do konca   s teplom  aj s traťou a obsadila 35.miesto.  

V súčte družstiev obsadili krásne 11. miesto . Je to historický úspech  pre košickú atletiku , pretože reprezentačné družstvo  Slovenska junioríek  sa skladalo z dievčat, ktoré sú členkami  klubu AK Slávia TU Košice.

  Spolu navštevujú Strednú športovú školu  v Košiciach a sú žiačkami IV.A triedy, s ktorou 15.3. pristúpia k maturitnej skúške a ukončia školu.

 Príprava na letnú sezónu pokračuje  vrcholom budú  MS juniorov v Kolumbijskom meste Cali.

Dievčatá sa budú snažiť  splniť kritéria  aj na tento vrchol letnej atletickej sezóny.

 Autor článku: Trénerka  Mgr. Henrieta Rusnáková

GIVE A REPLY